GCG8B1
Markt van Sittard

Onze eerste cache was GCG8B1 "Markt van Sittard". Geen gedoe met vieze handen (beroepsafwijking) omdat er een kist begraven moet worden.. een avondje creatief Googlen zorgde voor de benodigdheden om deze Webcam-cache op te zetten.

 

GCGB7H
Enkhuizen is...Puzzling

Bekijk de foto's

De tweede, maar eigenlijk eerste 'echte' cache kostte heel wat meer moeite. Het moest een Multi-cache worden omdat we er achter waren dat dit toch altijd nog de leukste zijn. Caches waren dun gezaaid in Noord-Holland-Noord en diverse plekken passeerden de revue, een ervan was Enkhuizen. Bij het 'scannen' van de locatie waren we er snel achter: dit moest 'm worden! Enkhuizen is stadje met een hele rijke historie en dat is echt overal terug te vinden. Met gebruikmaking van de teksten op de bijna overal aanwezige ANWB informatiebordjes hebben we een ongeveer 5 Km. lange puzzeltocht uitgezet, met een goedgevuld zuurkoolvaatje als einddoel. In het zuurkoolvaatje hebben we ook een fototoestel gestopt zodat de bezoekers zichzelf kunnen vereeuwigen op de toch wel heel aparte eindlocatie.
Het zuurkoolvaatje is op een gegeven moment waarschijnlijk ontdekt door een hond, waarna de eigenaar het een paar honderd meter verderop in de bosjes heeft gegooid. Wij kregen bericht dat de cache onvindbaar was, gingen 'm vervangen en vonden het vaatje per toeval op een eventuele alternatieve eindlocatie.. geheel intact op wat tandafdrukken in de deksel na! Voor de zekerheid hebben we het vaatje maar vervangen voor een ammo-box, die hebben toch een betere schutkleur en zijn wat moeilijker te verslepen door een hond.
Het fototoestel was vol dus die is vervangen voor een nieuwe. De eerste foto's van de bezoekers van GCGB7H "Enkhuizen is...Puzzling" zijn te bekijken.

 

GCGDC5
De Mare

We kregen zoveel positieve reacties dat er al snel de drang naar een volgende cache was. Laurus vond dat er bij hem in de buurt genoeg te zien en te doen was om er een weer Multi-cache van te maken. Deze cache ligt in de wijk De Mare in Alkmaar-Noord. Onderdelen ervan zijn gebaseerd op diverse kunstwerken die in de loop van de tijd in deze wijk zijn neergezet, ook loopt er een stuk door het park "De Rekerhout". De derde cache is dus GCGDC5 "De Mare" geworden.
Ook deze cache werd op een gegeven moment als onvindbaar gemeld en is nooit teruggevonden, het bleek ook dat de verstopplek 's winters eigenlijk van alle kanten goed zichtbaar was. Ondertussen is er een andere eindlokatie gevonden en hopen we dat de cache hier zijn hele historie (opnieuw) kan opbouwen.

 

GCHRXY
Energy Valley 1

Bekijk de foto's

Cache nummer vier zou eigenlijk cache nummer twee geworden zijn, maar doordat we toen een andere opzet van deze cache in gedachten hadden is dat nooit van de grond gekomen. GCHRXY "Energy Valley 1" is een redelijk eenvoudige Traditional-cache geworden, maar zoals de naam al doet vermoeden onderdeel van een groter plan (world domination!).
Ook van deze cache zijn de eerste foto's beschikbaar.